به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سیستان و بلوچستان، روز شنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۲ محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان، داوود شهرکی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استاندار و هیات همراه در ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی حضور یافتند و با سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی استان و معاونان او دیدار و گفتوگو کردند.
استاندار سیستان و بلوچستان در این دیدار ضمن ابراز خرسندی و تبریک صمیمانه به سرپرست جدید اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان با بیان اینکه در این مجموعه باید با توجه به اهداف انقلاب اسلامی برای پیاده کردن اسلام ناب گام برداشت، تصریح کرد: در این راستا باید از ظرفیت دانشگاهها در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استفاده کرد.
محمد کرمی با بیان اینکه باید شرایط را برای مشارکت مردم در حوزه این ادارهکل مهیا کرد، ادامه داد: اعتقادی به محرومیت در استان نداریم و باید در راستای حذف کلمه محرومیت تلاش کرد و در این راستا بستههای سرمایهگذاری آماده و در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد، افزون بر آن باید در صدور مجوزها نیز امورات را برای مشارکت مردم تسریع و تسهیل کرد.
او در ادامه به برگزاری جلسات و فعال کردن کمیتههای مرتبط با میراثفرهنگی اشاره کرد و افزود: فعال کردن شورای گردشگری، برگزاری جلسات یا همایش سرمایهگذاری با ادارات مبنی بر شناسایی و معرفی بستههای سرمایهگذاری برای جذب سرمایهگذار و استفاده از ظرفیت منابع صندوق توسعه ملی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
نماینده عالی دولت در استان در خصوص کمبود نیرو نیز گفت: باید این مهم از طریق وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی پیگیری شود و ما هم در این خصوص همکاری خواهیم کرد.
او با بیان اینکه گردشگری به عنوان یک صنعت تولید ثروت باید بر پایه دانش حرکت کند، ادامه داد: جلسات باید به صورت مستمر برگزار و درست برنامهریزی شود و دستگاههای اجرایی نیز به نحو احسن مصوبات را اجرا کنند و همکاری خود با میراثفرهنگی را افزایش دهند.
کرمی ابراز امیدواری کرد: آیندهای روشن در حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در انتظار سیستان و بلوچستان است باید در این راستا با دقت و اهتمام گام برداریم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان نیز به تشریح عملکرد و بیان وضعیت نیروهای موجود در بخش اداری و یگان حفاظت پرداخت و بیان کرد: با توجه به پهناور بودن وسعت استان و آثار تاریخی و فرهنگی ثبت و شناسایی شده، یکی از چالشهای اصلی موضوع کمبود نیروی انسانی است.
۵۷ منطقه نمونه گردشگری و ۴۸ روستای هدف گردشگری در سیستان و بلوچستان وجود دارد
محمد هادی طهرانی مقدم با اشاره به سرانه اندک گردشگری پیشنهاد انجام مطالعات پهنهبندی مصوب را ارائه کرد و افزود: هم اکنون نقاط پیشنهادی در استان وجود دارد که افزون بر آن تهیه سند پهنهبندی مرزنشینان و سند محرومیتزدایی استان نیز در دست بررسی قرار گرفته است و هم اکنون ۵۷ منطقه نمونه گردشگری و ۴۸ روستای هدف گردشگری در استان وجود دارد.
او راهکار تبدیل فرصت سرمایهگذاری به بسته سرمایهگذاری را یکی دیگر از پیشنهادها بهمنظور رونق بخش گردشگری مطرح کرد و ادامه داد: ضرورت طرح جامع گردشگری، فعالسازی گردشگری داخلی برای فصل زمستان در نواحی جنوب و جنوب شرق، آگاهی بخشی جوامع محلی با کمک امور روستایی و دهیاریها و ریش سفیدان و معتمدین، برگزاری جشن های مختلف آیینی و... را از دیگر برنامههای مدنظر در این حوزه به شمار آورد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در کنار حوزه گردشگری نباید از صنایعدستی و حمایت از صنعتگران غافل شد عنوان کرد: برطرف کردن مشکلات در حوزه صنایعدستی نیاز به اعتبارات دارد که در این خصوص نیازمند دستورات ویژه مقام عالی دولت در استان در این حوزه هستیم.
او با بیان اینکه تخصیص اعتبارات پژوهشی برای مطالعه مرمت، معماری و آثار کشف شده از سایتهای تاریخی در بخش میراثفرهنگی حائز اهمیت است، ادامه داد: تزریق به موقع اعتبارات با توجه به اقلیم استان در فصل پاییز و زمستان میتواند به پیشبرد اهداف سازمان در استان کمک کند.
انتهای پیام/
نظر شما